Joomla template aanpassen

Verschillende klanten hebben hun oude Joomla 1.5 template door ons laten aanpassen. Verschillende webhosting bedrijven hebben de PHP versie van hun webserver geüpdatet naar PHP 5.4. Joomla 1.5 werkt niet op PHP 5.4. Daarom hebben wij voor deze klanten hun Joomla template aangepast en Joomla 1.5 geüpdatet naar Joomla 2.5.

Het updaten van Joomla 1.5 naar Joomla 2.5

Dat komt eigenlijk neer op een complete nieuwe installatie van Joomla 2.5. Met een migratie plug-in SP upgrade kun je dan alle content uit de oude Joomla 1.5 database migreren naar de nieuwe Joomla 2.5 installatie. Dan ben je er helaas nog niet.

Joomla Website Monumenten Ouder-Amstel

Joomla Website Monumenten Ouder-Amstel

Nieuwe Joomla Plug-ins installeren

Sommige oude Joomla 1.5 plug-ins werken niet met Joomla 2.5. Daarvoor moest of een nieuwe versie van de plug-in worden geïnstalleerd of een alternatief worden gezocht.

Joomla template aanpassen

Voor de website van Monumenten Ouder-Amstel hebben we de code van de template en tal van modules moeten aanpassen om de site goed te laten draaien op Joomla 2.5.Ook moest hier een nieuwe versie van de Google Maps plug-in worden geïnstalleerd waar de monumentenkaart gebruik van maakt.

Voor twee klanten hebben we via de template leverancier updates van de gebruikte Joomla template kunnen downloaden zodat deze konden worden geïnstalleerd en geconfigureerd.